Carmen Curlers, afsnit 1: Vi skal lære personerne at kende

Af

I første afsnit af DRs dramaserie “Carmen Curlers” sættes scenen og vi skal lære karakterne at kende. Vi befinder os i 1963 og vores hovedperson, Axel Byvang, har en succesfuld radio- og tv forretning. Han får øjnene op for opfindelsen af ‘elektroniske papilotter’ og kalder dem for “Axels Curlers”.

Der er ”smæk for skillingen” i første afsnit af ”Carmen Curlers”. Serien er skruet enormt godt sammen, fornemt understøttet af en nutidig måde at producere TV-drama på.

Historien fungerer fra starten, hvor husmandskonen Birthe gør os nysgerrige på, hvordan mødet med Radio- og TV-forhandler Axel Byvang vendte op og ned på alt.

Fra første afsnit skabes en nysgerrig fremdrift i fortællingen, som giver forventninger om den spænding og de pludselige overraskelser, der vil møde os, når ”Carmen Curlers” dykker længere ned i 60´ernes Danmark.

Hvad synes du?

Vi kunne godt tænke os at høre, hvad du synes om 1. afsnit i serien. Skriv din kommentar herunder – og indtal gerne din kommentar som lyd eller stil et spørgsmål.

8 reaktioner

 1. Carmen curlers tegner spændende fra starten. Jeg har kun en “klage”. Lyden/talen var meget dårlig. Vi forsøgte at skrue op, men så blev det hele så skingert. Næste afsnit vil vi nyde, men desværre med undertekster.

  2
  0
  1. Tak for din kommentar, Susanne. Jeg synes ikke jeg havde problemer med lyden. Måske hvis du prøver at streame fra DRTV i stedet for at se den på TV. Men dejligt du kan lide serien.

   0
   0
  2. Jeg opgav ca. 10 minutter inde i første afsnit.
   Dårlig / utydelig tale og mega høj musik, så man sad ‘helt tilbageblæst’.
   Slog over på DRDK med undertekster.
   Trods ufuldstændige tekster, var det alligevel bedre.
   Afsnit to var ikke bedre, der blev teksterne også hurtigt slået til.

   0
   0
   1. Ja, mange seerere oplevede problemer med lydniveauerne. Det er ærgerligt, hvis nogen får ødelagt oplevelsen af serien. Mon ikke DR er ved at kigge på det, så det bliver bedre i de kommende afsnit. Det kan man håbe 🙂👍

    0
    0
 2. Jeg glæder mig også over serien, er spændt på hvor tæt på virkeligheden det bliver😊 jeg har selv arbejdet der i firserne, så der var det lidt anderledes. 😊

  1
  0
  1. Hej Susanne. Jeg kan love dig, at den bliver bedre. Niels og jeg har jo set de første 3 afsnit … der kommer til at ske spændende ting 😉

   0
   0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi vil elske at HØRE hvad du synes!

Optag en besked til os.
Optag, Lyt, Send

Tillad adgang til din mikrofon

Klik på "Tillad" i dialog boksen. Den plejer at komme øverst på skærmen.

Ingen adgang til mikrofon

Det ser ud til at din mikrofon ikke er aktiveret i browseren.
Canvas not available.

Start optagelse forfra

Er du sikker på du vil starte en ny optagelse. Din nuværende optagelse vil blive slettet.

Ups, noget gik galt

Der skete en fejl under upload af filen. Prøv venligst igen...

Send din optagelse.

Besked gemt Start ny besked

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn

Carmen Curlers, afsnit 7: Glade jul

Axel Byvang har ikke set Tove og Finn i et halvt år, så nu vil han overraske dem hos Toves søster ved at dukke op som julemand (i 1963) på juleaften for at dele gaver ud, men det går ikke som Axel har planlagt – Tove fortæller, at hun vil skilles.

Læs mere »
css.php